Het Team


Mijn naam is Paulus en ik ben hoofdleiding van het zeilkamp. Het is mijn taak om ervoor te zorgen dat iedereen zich aan de regels houdt en de jongens zich prettig voelen op het kamp. Om goed zicht te houden op iedereen zeil ik zo nu en dan mee op de boten, daarnaast bereid ik de avondspellen. Een greep uit het assortiment: ‘zeilend MarioKart’ en ‘kwallenbal’. Het zeilkamp is zo’n leuke week omdat ik simpelweg bijna nooit hoef in te grijpen. Vanaf de eerste dag gaan de cursisten met elkaar om alsof ze goede vrienden zijn.

Mijn naam is Joren en ik ben hoofd zeilinstructeur. Op het kamp zorg ik dat de zeilinstructeurs ongeveer het zelfde les tempo en lesplan aanhouden. Aangezien ik in de zomer meerdere weken lesgeef in Friesland en ZI2 gecertificeerd ben, kan ik goed inschatten of de cursisten aan het eind van de week het juiste niveau hebben. Het zeilkamp is zo speciaal omdat het ook een vormende component bevat. Deze component bestaat uit een spel waarbij we de cursisten laten discussiëren over een stelling, bijvoorbeeld: “gelovigen zijn betere zeilers dan ongelovigen”. Dit lijk misschien wat geforceerd, maar het levert leuke, boeiende en vaak erg grappig gesprekken op!

Mijn naam is Pjotr en samen met Steven zijn wij de hoofdkoks op het eiland. Wij zorgen ervoor dat er 3 keer per dag een uitgebreide maaltijd op tafel staat zodat iedereen met genoeg energie de dag doorkomt! Onze uitdaging ligt in het klaarmaken van een maaltijd die zowel gezond als lekker is. En dat is niet altijd makkelijk voor een grote groep. Maar zodra iedereen aan tafel lekker aan het smikkelen is, weten we weer dat onze taak geslaagd. Ons zal je niet de hele dag in de keuken zien, daarnaast helpen wij graag mee met alle activiteiten s’avonds en buiten het zeilen om.

Mijn naam is Roland en ik ben de priester op het kamp. Samen met Paulus let ik erop dat de sfeer op het kamp buitengewoon goed is. Ik houd  ’s ochtends na het ontbijt de viering en duik dan de rest van de dag in de boeken om de stellingen van die avond voor te bereiden.  Jaren geleden ben ik het kamp begonnen en ik ga nog altijd met veel plezier mee. Tijdens de week van het zeilkamp hebben de jongens de tijd om een hechte vriendschap op te bouwen, dit is van onschatbare waarde!