Veelgestelde vragen


Organisatie

De belangrijkste reden is dat alle begeleiding, van de instructeurs tot de kookstaf, vrijwiliggers zijn. Deze vrijwilligers maken het mogelijk om de kosten van de zeilweek zo laag te houden. Vergis je echter niet, onze kookstaf werkt gedurende het jaar wel degelijk in een keuken, en onze hoofdinstructeur is wel degelijk echt bevoegd! Verder wordt het kamp gedeeltelijk gesponserd door het bisdom ´s Hertogenbosch, zij nemen een gedeelte van de kosten op zich.

Het kamp wordt georganiseerd door jong volwassenen uit de omgeving van Nijmegen, Utrecht en Eindhoven. Na zelf meerdere jaren als cursist mee te zijn geweest organiseren zijn nu al drie jaar het kamp onder de vlag van het bisdom ’s Hertogenbosch en parochie de Twaalf apostelen. Met als bedoeling om samen met tieners en jongeren een geweldige zeilweek te beleven met een christelijk character. Om de zoveel jaar wordt de organisatie overgedragen op de volgende generatie en wij zijn zeer verëerd deze taak nu op ons te nemen!

Load More

Logistiek

Het kamp zal in 2019 gehouden worden van 10 tot en met 17 augustus.

Eigenlijk alles: huur van de zeilboten, zwemvesten, materiaal voor spellen, ontbijt, lunch en avondeten en ook snacks tussendoor. Aangezien we zeer actief zijn let de leiding er goed op dat de deelnemers genoeg eten en drinken, want dit is erg belangrijk. Geld hoeven deelnemers dus in principe ook niet mee te krijgen, aangezien er ook geen mogelijkheden zijn om het uit te geven.

Het kamp vraagt aan elke deelnemer een bijdrage van 220 euro. Dit bedrag moet voor 30 juli overgemaakt zijn op op IBAN-nummer NL48RABO0113058608 t.n.v. P.J.W. Tilma.

Deelnemers worden verzocht om op eigen gelegenheid naar Loosdrecht te komen. Eind Juli sturen we naar alle deelnemers een brief met de starttijd en locatie, dit is om 13:00 de haven van restaurant “De dikke muis”. Bij aanvang van het kamp zullen alle leiding zich persoonlijk voorstellen. Vervolgens kunnen de ouders toekijken hoe de cursisten samen met de instructeurs aan boord stappen en wegzeilen.

Load More

Examens

Nee, wij zijn geen officieel bevoegde zeilschool en mogen dus dergelijke diploma’s niet uitreiken. Echter staat het niveau van onze diploma’s gelijk aan die van CWO 1,2 en 3 en kun je prima bij een zeilschool terecht voor CWO 2 als je bij ons het eerste diploma hebt gehaald. Overigens heb je ook geen officieel diploma nodig om een zeilboot te huren.

Examens worden altijd afgenomen op de laatste vrijdag van het kamp. Het examen bestaat uit twee onderdelen, praktijk en theorie. Als je door de week goed heb opgelet bij theorielessen, dan hoef je je over het theorie-examen geen zorgen te maken. Bij het praktijk examen ga je samen met een andere cursist en twee instructeurs het water op om te laten zien wat je kan. Je laat zien waar je de hele week op hebt geoefend en wat je kan. Als dat goed genoeg is wordt dat ’s avonds bij het kampvuur beloond met een diploma!

Elke cursist krijgt op de eerste dag een boek die hij de hele week kan gebruiken. Het is erg belangrijk dat je er voorzichtig mee omgaat, wat het is voor die week jouw boek!

Load More

Bagage

Eind juli zal een precieze bagagelijst worden verstuurt. Kun je toch niet wachten met inkopen doen, denk dan vooral aan een slaapzak, een goed regenpak en zorg dat je voldoende sokken en ondergoed hebt.

Wij raden deelnemers sterk af om telefoons en andere elektronische waardevolle spullen mee te nemen op het kamp. Het zal niet de eerste keer zijn dat iemand het water in valt en helaas toch een telefoon bij had. Dit is ook de reden dat we in principe telefoons en andere elektronische apparaten innemen als we ze zien, deze krijg je dan na het kamp terug. Als er toch een speciale reden is waarom een deelnemer telefonisch bereikbaar moet zijn, dan kan altijd in overleg met de hoofdleiding worden bekeken hoe dat geregeld wordt.

Load More

Nood

Omdat het kamp sportief van aard is hebben we meerdere leiding met een EHBO certificaat. Aan het hoofd staat onze kokkin, welke een geneeskunde achtergrond heeft. Met moederlijke bezorgdheid en wetenschappelijke kennis wordt elk bijna elk kwetsuur snel verhoplen.

Tijdens de start van het kamp zullen alle ouders/verzorgers een brief krijgen met daarop de belangrijkste telefoonnummers. Onder andere de hoofdleiding en kokstaf zal ten alle tijde te bereiken zijn.

Load More