Zeilweek


We mogen weer! Deze zomer gaan we op onze gebruikelijke accommodatie Holtus eiland in Loosdrecht zeilen. Er zal dit jaar voor zowel de jongens als de meisjes een volledige zeilweek georganiseerd worden. Het kamp zal plaatsvinden van zaterdag 10 t/m 17 augustus 2024. Dit is samengevat in de flyer.

Ga jij de uitdaging aan? 

Zeilkamp Noventus is initiatief van het bisdom Den Bosch. Het zeilkamp wordt georganiseerd op en in de buurt van het Holtus eiland. Dit eiland ligt midden in de Loosdrechtse plassen te Utrecht, omringd door water en natuur. Ideale omstandigheden voor een zeilkamp dus! 

Tijdens kamp zijn er 3 verschillende niveaus waarin gezeild wordt: De fokkematen, de stuurmannen en de schippers. Als je voor de het eerst meegaat leer je wat je moet kennen om een echte fokkemaat te worden. Zodra je dat diploma gekregen hebt, kan je door naar de stuurmannen en daarna door naar de schippers. Daar zullen je zeilvaardigheden de ultieme test tegemoet gaan. De niveaus zijn ongeveer gelijk aan de gecertificeerde CWO diploma’s CWO 1, CWO 2 en CWO 3. Overigens is de inhoud van het kamp voor jongens en meiden hetzelfde. 

Ook het geloof heeft een belangrijke plek tijdens de zeilweek. Onder de begeleiding van de kamppriester gaan we samen in gesprek over het katholieke geloof en vieren we ’s ochtends een korte mis. Het maakt niet uit of je zelden, vaak of nooit in de kerk komt, iedereen is welkom. 

Mocht je met ons mee op kamp willen gaan, ga dan naar www.zeilkampnoventus.nl of stuur een mailtje naar info@bisdomdenbosch.nl. Het kamp kost 270 euro. We eten allen samen in een grote eettent en verblijven op een woonboot op het eiland zelf. De doelgroep van het kamp is tieners die na de zomer op de middelbare school zitten (12-18jr). Op de website staat extra informatie over het kamp en kan je vragen stellen.

Namens het hele team van zeilkamp Noventus, hopelijk tot snel!

Zin in? Bezoek de pagina over inschrijven!